Търсене в този блог

четвъртък, 21 юни 2018 г.

ПАНАКОТА С ТИКВА

Представям ви два от моите любими десерти,събрани в едно:печена или сварена тиква и панакота!Тиква все още има по магазините,но аз си имам запаси във фризера и си ги ползвам!Опитайте нещо ново и няма да съжалявате!Особено ако е изстуден,този десерт действа много освежаващо!





Продукти:1ч.ч. сметана,1ч.ч. прясно мляко,1ч.ч. захар/най-добре да е кафява/,2ч.ч. тиква/печена или сварена/,1/2 ч.л. канела,ванилия,2пакетчета желатин.



Начин на приготвяне: Сварих със захар и малко вода до омекване нарязаната на кубчета,тиква.По-вкусно е ,когато тиквата е печена,но при липса на достатъчно време и това е вариант.Пасирах я с 2-3 с.л.прясно  мляко.Добавих към нея разтопен в микровълновата желатин/1пакет/,докато беше още топла.Овкусих с канела.Разпределих по формичките и изчаках да стегне.Тогава вече загрях млякото,сметаната и захарта на умерен огън,докато захарта се стопи,но внимавах сместа да не завира.След като леко изстина,добавих останалия разтопен желатин,ванилията  и разпределих върху жълтата смес.Оставих в хладилника за около 3 часа.Когато и тя стегна,потопих формичките в топла вода за минута-две и обърнах.Декорация по желание.Аз ползвах кокосови стърготини и листенца !Да ви е сладко!И малко инфо:тиква все още може да се намери в Кауфланд!



Няма коментари:

Публикуване на коментар