Търсене в този блог

събота, 23 юни 2018 г.

СИРОПИРАНИ БУТЕР ПАНДЕЛКИ

Днес навън е студено и реших да се поровя в старите готварски тефтери!Това,което открих, ми навя носталгични спомени за времето,когато дъщерите ми бяха малки момиченца с големи панделки!Когато и ние с моето момче бяхме млади,посрещахме много гости по празниците!За Никулден обикновено десерта беше сиропирани панделки от бутер тесто,тъй като се приготвят бързо и са вкусни,а на мен времето все не ми достига!И момичетата помагаха при оформянето.Та, за да не се отпускам емоционално,реших сега сама да си спретна едни панделки!И да ни е сладко!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пакет бутер тесто /500г/
300 мл вода
300 г захар
Ванилия
Щипка лимонена киселина


Начин на приготвяне:

Тестото се изважда от хладилника непосредствено преди да започнем да работим с него.Нарязваме го на ленти с дължина 5см и ширина 2 см.Фурната е загрята на 200 градуса.Оформяме панделките като ги усукваме един път,печем в тава с тефлоново покритие или в обикновена тава,покрита с хартия за печене.Оставяме ги да изстинат.Приготвяме сиропа от водата и захарта.Ароматизираме с ванилията,а след като поври около 5 мин.,добавяме лимонената киселина.Заливаме студените панделки с почти изстиналия сироп.Оставяме в хладилник,за да поемат бутерките сиропа!Вместо ванилия,понякога слагам сока на един портокал.Да се насладим на неповторимия вкус на бутер панделките!



Няма коментари:

Публикуване на коментар