Тези мъфини са едни от любимите ми!Исках да направя нещо сиропирано и сочно,но да е по-различно от всичко,познато до сега!И изведнъж се сетих,че мога да комбинирам нещо традиционно и познато с нещо модерно,дошло от далечната Америка!Получи се страхотна симбиоза!И не ми стигна сиропа,ами украсих и с крем!Сполучлива идея,която може да ви доведе до кулинарен екстаз!Опитайте!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За тестото:4
яйца,1ч.ч. брашно,1 бакпулвер/аз ползвах брашно за кекс и не сложих
бакпулвера/,100г грис,1 ванилия,50мл олио,1ч.ч. захар.
За
сиропа:2ч.ч. захар,800мл вода или прясно мляко/аз ползвах вода/,2 ванилии,няколко
капки лимонов сок
Разбих яйцата
със захарта и ванилията,добавих олиото,гриса,брашното.С лъжичка сипвах от
сместа в тава за мъфини,като предварително намазах гнездата с олио.Пекох на
160 градуса до порозовяване.Накрая проверих готовността с клечка .Когато се
изпекоха ,ги оставих около десетина минути на полуотворена фурна.При заливането
на мъфините, те трябва да са студени,а сиропът горещ или обратното.След като
престояха заляти една нощ в хладилника,разбих един крем Парадайс на д-р Йоткер
и украсих.Забележка:Сиропът ври около 10 мин.Лимоненият сок се слага към края на варенето.Изчакваме 10 мин. и поливаме студените мъфини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар