Търсене в този блог

неделя, 9 септември 2018 г.

ГРИЛОВАН СВИНСКИ ВРАТ БЕЗ КОСТ

През лятото рядко хапвахме месце поради обясними причини!В менюто ни преобладаваха плодове,зеленчуци,кисело мляко и постни ястия.Но дойде първият месец с буквичката "р" в името си,времето захладня и днес метнах едни вратни пържолки на грил тигана!Лошо няма!Зеленчуци пак не липсваха,но този път само като гарнитура!



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 6 бр. вратни пържоли без кост/не ги изтънявайте с чук,и така са си добре/

За маринатата:

- 50 мл червено вино
- 4 с.л. соев сос
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. горчица
- 4 с.л. зехтин
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. пушен червен пипер
- кимион,черен пипер
- сол



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

С много остър нож се правят нарези,но само от едната страна на пържолите!От там в месото ще навлезе маринатата..Разбиваме всички съставки на маринатата/без солта/ и заливаме пържолите.Разбъркваме ги от време на време.Така трябва да престоят най-малко два часа,а още по-добре - четири .Солта се слага около половин час,преди да започнем процеса на печенето на крехкото месо.Печем по пет-шест минути от двете страни,като само преди първите пържолки намазваме грил тигана с мазнина.След като ги изпечем,ги държим в покрит съд известно време.И след този кратък престой - да ви е сладко!А без картофена салатка просто не върви!Класика!


Няма коментари:

Публикуване на коментар