Търсене в този блог

събота, 8 септември 2018 г.

КАРТОФЕНО РУЛО С КОЛБАС

Днес с г-н Николов решихме съвместно да приготвим обяда!От него - рецептата,от мен - изпълнението!Но проблемът беше в това,че от рецептата той беше запомнил само заглавието - "Картофено руло с колбас"!И от там започнаха моите импровизации!Но в крайна сметка се получи едно много вкусно ястие!











НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 1 кг картофи
- 400 г качествен пресен колбас/аз имах наденица на "Кен"/
- 3 яйца /сурови/ плюс 5 яйца /сварени/
- 1 морков
- 5 с.л. каперси
- 1 глава червен лук
- 10 стръка зелен лук
- сол,кимион,черен пипер
- 30 г масло
- 100 г кашкавал /настърган/






НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



Картофите се сваряват,обелват се,изчакват се да изстинат и се настъргват на едро ренде.Добавя се нарязания на малки кубчета колбас.Настъргва се един морков и червения лук.И те се добавят към сместа.Чукваме трите яйца,отмерваме каперсите,нарязваме зеления лук.Овкусяваме с черния пипер,кимиона и солта.Цялата смес се омесва добре и се разстила на хартия за печене.В средата се нареждат едно до друго сварените яйца.С помощта на хартията завиваме рулото около яйцата..Отстрани стягаме като бонбон.Когато рулото е оформено,заедно с хартията го местим в правоъгълна тава.Отстраняваме хартията отгоре.Нареждаме кубчета масло.Слагаме в предварително загрята на 170 градуса,фурна.Когато рулото е почти готово,поръсваме с настъргания кашкавал.Отново запичаме до зачервяването  на кашкавала.Изваждаме и изчакваме да поизстине и да се стегне.Нарязваме на порции и поднасяме с подходяща салата.Та това сътворихме днес с г-н Николов!Когато работим в тандем,нещата винаги се получават!

Няма коментари:

Публикуване на коментар