В миналото хората са съхранявали хранителните продукти предимно чрез сушене и осоляване.Впоследствие се появява консервирането,замразяването и т.н.В днешното забързано ежедневие не винаги успяваме да подсигурим пресни зеленчуци или плодове за обяда и за вечерята.Тогава на помощ идват сушените зеленчуци!Предимството им е,че заемат малко място,не са скъпи,независимо дали ги сушим на слънце или в така модерните напоследък уреди за сушене на хранителни продукти.А ако сме си ги произвели сами,знаем и какво слагаме в ястията си!Така,че смело ги ползвайте в готвенето,както правя аз!Ще останете доволни от резултата!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 по-едри пилешки бутчета или фенера и крилата от цяло пиле
- 1 ч.ч. ориз
- 3-4 с.л. микс от сушени зеленчуци /морков,лук,целина,червена чушка,зелена чушка/
- 200 мл доматен сок без семки и ципа
- магданоз
- прясно смлян черен пипер
- счукани червени люти чушлета
- 20 г краве масло
- 3 с.л. олио
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запечатваме пилешкото месо в силно сгорещеното олио.Добавяме сушените зеленчуци и доматения сок.Оставяме ги да къкрят около десетина минути.Доливаме с 3 л горещ и овкусен със сол и черен пипер пилешки бульон или гореща вода.Изчакваме месото да се свари и го изваждаме,за да отстраним костите.Вече обезкостеното месо го връщаме в бульона.Доливаме,за да възстановим първоначалното количество бульон и когато той отново заври,добавяме почистения и измит ориз.Ако сте сигурни в качеството на ориза,можете и да не го миете,за да не падне заедно с водата и скорбялата.Непосредствено преди да отстраним нашата супа от котлона,посипваме нарязан пресен магданоз и добавяме маслото.А при сервирането поръсваме и с лютите чушлета за лека пикантност.Ако я приготвяте през летния сезон,този момент можете и да го пропусните!☺☺☺Да ви е сладко!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 по-едри пилешки бутчета или фенера и крилата от цяло пиле
- 1 ч.ч. ориз
- 3-4 с.л. микс от сушени зеленчуци /морков,лук,целина,червена чушка,зелена чушка/
- 200 мл доматен сок без семки и ципа
- магданоз
- прясно смлян черен пипер
- счукани червени люти чушлета
- 20 г краве масло
- 3 с.л. олио
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запечатваме пилешкото месо в силно сгорещеното олио.Добавяме сушените зеленчуци и доматения сок.Оставяме ги да къкрят около десетина минути.Доливаме с 3 л горещ и овкусен със сол и черен пипер пилешки бульон или гореща вода.Изчакваме месото да се свари и го изваждаме,за да отстраним костите.Вече обезкостеното месо го връщаме в бульона.Доливаме,за да възстановим първоначалното количество бульон и когато той отново заври,добавяме почистения и измит ориз.Ако сте сигурни в качеството на ориза,можете и да не го миете,за да не падне заедно с водата и скорбялата.Непосредствено преди да отстраним нашата супа от котлона,посипваме нарязан пресен магданоз и добавяме маслото.А при сервирането поръсваме и с лютите чушлета за лека пикантност.Ако я приготвяте през летния сезон,този момент можете и да го пропусните!☺☺☺Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар