Колкото повече се ровя из руските кулинарни сайтове,толкова повече се убеждавам в богатството и разнообразието на руската кухня!Салати,месни,рибни,десерти!Какво ли няма в тях!Днес реших да изпробвам една рецепта,която беше предизвикателство за мен.Понеже не обичам кокос!Но тези дребни сладкишчета са толкова вкусни,че ме заплениха от първия път!Любов от пръв поглед,както се казва!Или от първата хапка!Пробвайте ги и ще се убедите сами!
Но понеже не обичам аромата на масло/странно,нали/,вместо него ползвах олио.В оригиналната рецепта използваха разтопено масло.Вие ще решите кой вариант ви допада повече!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 100 г брашно
- 200 г кокосови стърготини
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 5-6 с.л. олио
- няколко капки есенция с аромат на ром
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кухненския робот разбих яйцата и захарта.Добавих олиото,кокосовите стърготини,брашното,бакпулвера и ромовата есенция.Отново разбих до средно твърдо тесто.Оставих в хладилник за половин час.С навлажнени ръце оформях топчета с големината на орех.След това ги дооформях,като ги притисках към ребрата на къдрав нож за рязане на кашкавал.Снимката е от нета.От тук взех идеята за оформяне.В оригиналната рецепта кокоските бяха във форма на орех.
Наредих ги в тава с незалепващо покритие.Ако тавата е обикновена,покрийте дъното с хартия за печене.Печем на 180 градуса около 15 мин.
Но понеже не обичам аромата на масло/странно,нали/,вместо него ползвах олио.В оригиналната рецепта използваха разтопено масло.Вие ще решите кой вариант ви допада повече!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 100 г брашно
- 200 г кокосови стърготини
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 5-6 с.л. олио
- няколко капки есенция с аромат на ром
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кухненския робот разбих яйцата и захарта.Добавих олиото,кокосовите стърготини,брашното,бакпулвера и ромовата есенция.Отново разбих до средно твърдо тесто.Оставих в хладилник за половин час.С навлажнени ръце оформях топчета с големината на орех.След това ги дооформях,като ги притисках към ребрата на къдрав нож за рязане на кашкавал.Снимката е от нета.От тук взех идеята за оформяне.В оригиналната рецепта кокоските бяха във форма на орех.
Наредих ги в тава с незалепващо покритие.Ако тавата е обикновена,покрийте дъното с хартия за печене.Печем на 180 градуса около 15 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар