Въпреки,че зеленият боб не е любимото ястие на много хора,ние в къщи си го хапваме с удоволствие!Полезните му свойства са доказани.Не съдържа грам холестерол,богат е на протеини.Повече по темата можете да прочетете тук.И съм сигурна,че ще се влюбите и вие в тази супер храна!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 пилешки бутчета
- 500 г зелен фасул/ако няма пресен,предпочитам замразения пред консерва/
- 2 моркова
- 2-3 скилидки /обелени/ чесън
- 1 глава лук
- магданоз
- 200 мл доматен сок или два настъргани домата
- червен пипер / 1ч.л. пушен и 1/2 ч.л. сладък/
- сол
- 2 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам бутчетата на половинки.Запечатвам ги в силно сгорещено олио.Добавям нарязания лук,настъргания морков и счукания чесън.Когато се задушат,добавям червения пипер,като внимавам да не почернее.Веднага след него следва и зеления фасул.Задушавам и него.Посолявам и добавям доматите.Оставам ястието да къкри на котлона или го пъхам в гювеч във фурната.Накрая размивам брашното в студена вода и изсипвам в готовото ястие за по-плътна структура.Оставям да поври още пет минути.Накрая поръсвам със свеж магданоз.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 пилешки бутчета
- 500 г зелен фасул/ако няма пресен,предпочитам замразения пред консерва/
- 2 моркова
- 2-3 скилидки /обелени/ чесън
- 1 глава лук
- магданоз
- 200 мл доматен сок или два настъргани домата
- червен пипер / 1ч.л. пушен и 1/2 ч.л. сладък/
- сол
- 2 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам бутчетата на половинки.Запечатвам ги в силно сгорещено олио.Добавям нарязания лук,настъргания морков и счукания чесън.Когато се задушат,добавям червения пипер,като внимавам да не почернее.Веднага след него следва и зеления фасул.Задушавам и него.Посолявам и добавям доматите.Оставам ястието да къкри на котлона или го пъхам в гювеч във фурната.Накрая размивам брашното в студена вода и изсипвам в готовото ястие за по-плътна структура.Оставям да поври още пет минути.Накрая поръсвам със свеж магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар