Търсене в този блог

вторник, 16 април 2019 г.

ДОМАШНА МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА


Днес  пуснах в блога си моя начин за приготвяне на домашна  майонеза с яйца.Тъй като ме питате как приготвям  млечна  майонеза,публикувам  и  нея.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


Прясното мляко задължително трябва да е студено.А съотношението на мляко към олио е 1:2

-100 мл прясно мляко
- 200 мл олио или зехтин
- щипка  лимонена киселина  или  1ч.л. лимонов сок
- ½  ч.л. сол






НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


На дъното на висок и тесен съд/аз ползвам каната на пасатора/ изсипвмаме солта и киселината.Добавяме млякото и олиото.Поставяме пасатора на дъното на съда и бъркаме,докато захване сместа.Внимателно издърпваме нагоре и виждаме как майонезата се сгъстява.Овкусяваме я с прясно смлян черен пипер,сух чесън или пресни подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар