Днес пуснах в блога
си моя начин за приготвяне на домашна майонеза с яйца.Тъй като ме питате как
приготвям млечна майонеза,публикувам и нея.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Прясното мляко задължително трябва да е студено.А
съотношението на мляко към олио е 1:2
-100 мл прясно мляко
- 200 мл олио или зехтин
- щипка лимонена киселина или 1ч.л. лимонов сок
- ½ ч.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на висок и тесен съд/аз ползвам каната на
пасатора/ изсипвмаме солта и киселината.Добавяме млякото и олиото.Поставяме
пасатора на дъното на съда и бъркаме,докато захване сместа.Внимателно
издърпваме нагоре и виждаме как майонезата се сгъстява.Овкусяваме я с прясно смлян
черен пипер,сух чесън или пресни подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар