Търсене в този блог

събота, 6 април 2019 г.

ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ХАПКИ НА ФУРНА



Обичам панирани пилешки хапки,но ако са пържени,мазнината,която са поели при пърженето ме отблъсква!Затова реших да пробвам по-здравословния вариант - печени на фурна!Получи се,мога да ви уверя!Вкусно и здравословно!












Необходими продукти:

- 500 г пилешки гърди
- 2  чаша галета
- сол и черен пипер на вкус
- олио

За марината:

- 2 чаши кисело мляко
-¼ чаша растително масло
- 1 чаена лъжичка смлян чесън
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 супена лъжица мед
- сол и черен пипер на вкус


Сос за потапяне: Смесете една лъжица сос от нар с една лъжица горчица, малко лека майонеза и малко кетчуп.






Начин на приготвяне:

Размразете пилешките гърди,нарежете на късчета с големина по желание и ги мариновайте със смес от кисело мляко, олио, чесън, смлян кимион, мед, сол и черен пипер на вкус. Сложете ги в плик и ги оставете в хладилника за един час.
След това ги извадете от плика и оваляйте всяко едно парче в галета .Загрейте фурната на средно силен огън (180 градуса), подредете хапките в тава, може и върху хартия за печене, като оставяте разстояние между тях. Напръскайте ги отгоре с още малко олио.
Печете ги в продължение на 15 минути. Сервирайте ги със сос.




Няма коментари:

Публикуване на коментар