Обичам панирани пилешки хапки,но ако са пържени,мазнината,която са поели при пърженето ме отблъсква!Затова реших да пробвам по-здравословния вариант - печени на фурна!Получи се,мога да ви уверя!Вкусно и здравословно!
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 2 чаша галета
- сол и черен пипер на вкус
- олио
За марината:
- 2 чаши кисело мляко
-¼ чаша растително масло
- 1 чаена лъжичка смлян чесън
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 супена лъжица мед
- сол и черен пипер на вкус
Сос за потапяне: Смесете една лъжица сос
от нар с една лъжица горчица, малко лека майонеза и малко кетчуп.
Начин на приготвяне:
Размразете пилешките гърди,нарежете на
късчета с големина по желание и ги мариновайте със смес от кисело мляко,
олио, чесън, смлян кимион, мед, сол и черен пипер на вкус. Сложете ги в плик и
ги оставете в хладилника за един час.
След това ги извадете от плика и
оваляйте всяко едно парче в галета .Загрейте фурната на средно силен огън (180
градуса), подредете хапките в тава, може и върху хартия за печене, като
оставяте разстояние между тях. Напръскайте ги отгоре с още малко олио.
Печете ги в продължение на 15 минути.
Сервирайте ги със сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар