Търсене в този блог

вторник, 9 април 2019 г.

СВИНСКИ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТИГАН

Опитвала съм няколко варианта за приготвяне на свински дроб,но този ни е любим!Въпреки,че никак не е здравословен.Но един път на няколко месеца мисля,че не е кой знае какво прегрешение!Аз го приготвям така:











НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 1 кг охладен свински дроб
- 300 мл прясно мляко
- 1 с.л сода бикарбонат
- олио за пържене
- сол
- брашно









НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязвам дроба на тънки филийки,като се старая да изчистя ,доколкото мога, ципите по него.Измивам го много добре под течаща вода.Заливам го с прясното мляко,в което съм разтворила содата и така престоява около два часа.Пържа дроба,овалян в брашно, в повечко мазнина на силен огън. И след като го извадя от тигана,го отцеждам върху домакинска хартия или салфетка.Похлупвам,за да се задуши.Посолявам непосредствено преди консумация.В противен случай става твърд.А така приготвен,е неимоверно крехък и вкусен!


Няма коментари:

Публикуване на коментар