Почти за всеки празник приготвяме или купуваме готови ядки.Които почти винаги са осолени!Сега ще ви предложа една рецепта за нещо по-различно!Рецептата ми я даде една дама,която е с украински произход.Пробвайте и ви уверявам,че едва ли ще останете разочаровани!Приготвени по този начин,ядките са една небивала вкусотия!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 400г орехови ядки
- 1 ч.ч. захар
-1/2 ч.ч. вода
-2 с.л. оцет или
-щипка лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Ореховите ядки се изсипват в нагорещен тиган /с диаметър 25см/.Добавя се водата.,а след нея и захарта.Бъркаме непрекъснато до пълното изпаряване на водата.По желание може да се добави още захар и какао.Малко преди да изври водата,напръскваме сместа леко с оцет.Ако искаме да имаме по-карамелизирани орехи,добавяме щипка лимонена киселина.Ако предпочитаме захаросани орехи,добавяме само оцет.Когато водата изври,продължаваме да бъркаме орехите още 1-2 мин.Изсипваме ги в сух съд.Начупваме и отново бъркаме известно време.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 400г орехови ядки
- 1 ч.ч. захар
-1/2 ч.ч. вода
-2 с.л. оцет или
-щипка лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Ореховите ядки се изсипват в нагорещен тиган /с диаметър 25см/.Добавя се водата.,а след нея и захарта.Бъркаме непрекъснато до пълното изпаряване на водата.По желание може да се добави още захар и какао.Малко преди да изври водата,напръскваме сместа леко с оцет.Ако искаме да имаме по-карамелизирани орехи,добавяме щипка лимонена киселина.Ако предпочитаме захаросани орехи,добавяме само оцет.Когато водата изври,продължаваме да бъркаме орехите още 1-2 мин.Изсипваме ги в сух съд.Начупваме и отново бъркаме известно време.
Няма коментари:
Публикуване на коментар