Много хора обичат и познават десерта „Наполеон“ още от
детството си.Вкусът на този „Наполеон“,закупен от магазина, коренно се различава
от домашно приготвения!Но ако времето ви е ограничено,а много силно желаете
да приготвите този изкусителен десерт,имате алтернативен вариант – „Мързелив
Наполеон“!За да приготвите този вариант на „Наполеон“, не е необходимо да
ползвате фурната.На вкус тази торта е леко хрупкава,а кремът се топи в
устата!Ако трябва да говорим честно,този вариант за мен е най-вкусният,който
съм опитвала!Пробвайте и споделете!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- - 800 г бутер бисквити „Сълзица“ или „Ушички“/намират
се под различни наименования,но вкусът е един и същ/
- - 1 л прясно мляко
- -
4 яйца
- - 150 г масло
- - 1 ч.ч.
захар
- - 8 с.л. брашно
- - 2 п. ванилия
- - щипка куркума/за подсилване цвета на крема,ако
желаете/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата,захарта,брашното и ванилията.Добре
разбитата смес се съединява с млякото и
се поставя на котлона.Приготвяме крема ,като непрекъснато разбъркваме,докато
той не се сгъсти достатъчно.Отстраняваме от огъня и добавяме маслото,което е на
стайна температура.Разбъркваме до пълното му разтопяване .Започваме подреждането на
тортата.Първият пласт е крем.Редуваме пласт крем и бисквитки.Не жалете
крема:колкото повече слагате от него,толкова по-вкусно ще бъде!Последният слой
е от крем.Декорацията може да е традиционна/с начупени бисквитки/,а може и да
пробвате различни варианти!Обикновено приготвям тази торта във форма с подвижни
стени,но в случая ползвах по-малка силиконова
форма,която предварително изплакнах със студена вода.Причината беше,че
приготвих половин доза – според броя на
гостите!Вкусът остава непроменен!Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар