Търсене в този блог

събота, 1 декември 2018 г.

ТОРТА "НАПОЛЕОН" С БИСКВИТИ "СЪЛЗИЦА"


Много хора обичат и познават десерта „Наполеон“ още от детството си.Вкусът на този „Наполеон“,закупен от магазина, коренно се различава от  домашно приготвения!Но ако  времето ви е ограничено,а много силно желаете да приготвите този изкусителен десерт,имате алтернативен вариант – „Мързелив Наполеон“!За да приготвите този вариант на „Наполеон“, не е необходимо да ползвате фурната.На вкус тази торта е леко хрупкава,а кремът се топи в устата!Ако трябва да говорим честно,този вариант за мен е най-вкусният,който съм опитвала!Пробвайте и споделете!









НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:












-        -  800 г бутер бисквити „Сълзица“ или „Ушички“/намират се под различни наименования,но вкусът е един и същ/
-         - 1 л прясно мляко
-       -  4 яйца
-        -  150 г масло
-        -  1  ч.ч. захар
-         - 8 с.л. брашно
-        -  2 п. ванилия
-        -  щипка куркума/за подсилване цвета на крема,ако желаете/


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:





Разбиваме яйцата,захарта,брашното и ванилията.Добре разбитата смес се съединява  с млякото и се поставя на котлона.Приготвяме крема ,като непрекъснато разбъркваме,докато той не се сгъсти достатъчно.Отстраняваме от огъня и добавяме маслото,което е на стайна температура.Разбъркваме до пълното му  разтопяване .Започваме подреждането на тортата.Първият пласт е крем.Редуваме пласт крем и бисквитки.Не жалете крема:колкото повече слагате от него,толкова по-вкусно ще бъде!Последният слой е от крем.Декорацията може да е традиционна/с начупени бисквитки/,а може и да пробвате различни варианти!Обикновено приготвям тази торта във форма с подвижни стени,но в случая  ползвах по-малка силиконова форма,която предварително изплакнах със студена вода.Причината беше,че приготвих половин доза – според  броя на гостите!Вкусът остава непроменен!Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар