В семейството ми гъбите са на почит!Всеки път се старая да ги приготвям по различен начин.Днес имах пакет пилешки гърди и от там започна импровизацията!Добавих лук,зелени чушки и още доста неща.В крайна сметка се получи страхотна вкусотия!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-500 г пилешки гърди
-500 г гъби печурки
-3 големи глави лук
-4 скилидки чесън
-2 чушки Сиврия
-50 мл червено вино
- 1 с.л. пушен червен пипер
- черен пипер
-морска сол
-1 с.л. сос Уорчестър
-сушена чубрица
- свежа мащерка
-1 пакет готов микс Пилешка кавърма
-3 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме пилешките гърди на лентички или кубчета.Запържваме леко,за да се запечата.Добавяме лука ,нарязаните на ленти чушки и чесъна.Задушаваме около пет минути и след това добавяме гъбите.Отново задушаваме пет минути.Следват солта,черния пипер,червения пипер,соса,виното,чубрицата.Доливаме 500мл гореща вода и разтворения в 500 мл вода готов микс.Задушаваме до готовност.Накрая добавяме свежите листа мащерка и размитото в малко студена вода,брашно.Да ви е сладко!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-500 г пилешки гърди
-500 г гъби печурки
-3 големи глави лук
-4 скилидки чесън
-2 чушки Сиврия
-50 мл червено вино
- 1 с.л. пушен червен пипер
- черен пипер
-морска сол
-1 с.л. сос Уорчестър
-сушена чубрица
- свежа мащерка
-1 пакет готов микс Пилешка кавърма
-3 с.л. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме пилешките гърди на лентички или кубчета.Запържваме леко,за да се запечата.Добавяме лука ,нарязаните на ленти чушки и чесъна.Задушаваме около пет минути и след това добавяме гъбите.Отново задушаваме пет минути.Следват солта,черния пипер,червения пипер,соса,виното,чубрицата.Доливаме 500мл гореща вода и разтворения в 500 мл вода готов микс.Задушаваме до готовност.Накрая добавяме свежите листа мащерка и размитото в малко студена вода,брашно.Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар