Покрай празниците бяха изядени много баници с тиква!Такава е традицията!Но моят "тиквеник" е малко по-различен.И въпреки това е много вкусен!Правя го по един и същи начин,но според предпочитанията в момента или пестеливо го сиропирам с не много сладък компот от дюли или го оставям леко хрупкав.Трябва да ви кажа,че есенните аромати на тиква и дюли идеално си пасват!Опитайте!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-1пакет /500г/ кори за баница "Златна царица"
-500г тиква
-5 с.л. мед
- 100 мл олио
-сока на един компот от дюли
-ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземам по две кори от пакета.Намазвам леко с четка с олио.Тиквата предварително съм я смляла в кухненския робот на не много дребни частици,изглежда почти като рендосана и съм я овкусила с меда и ванилията.Разпределям тиквата така,че да ми стигне за всички кори.След като съм намазала корите с олио,разпръсвам плънката по цялата кора.С дълга и тънка пръчица навивам рехаво,като баклава саралия.Накрая набирам корите на пръчицата и завивам в тава,намазана с олио.Така процедирам с всички кори,докато тавата се напълни.Отгоре също намазвам с олио.Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.Изваждаме баницата от фурната и по желание или я поръсваме с пудра захар,или я напръскваме с компот от дюли.И в двата случая е невероятно вкусна!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-1пакет /500г/ кори за баница "Златна царица"
-500г тиква
-5 с.л. мед
- 100 мл олио
-сока на един компот от дюли
-ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземам по две кори от пакета.Намазвам леко с четка с олио.Тиквата предварително съм я смляла в кухненския робот на не много дребни частици,изглежда почти като рендосана и съм я овкусила с меда и ванилията.Разпределям тиквата така,че да ми стигне за всички кори.След като съм намазала корите с олио,разпръсвам плънката по цялата кора.С дълга и тънка пръчица навивам рехаво,като баклава саралия.Накрая набирам корите на пръчицата и завивам в тава,намазана с олио.Така процедирам с всички кори,докато тавата се напълни.Отгоре също намазвам с олио.Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.Изваждаме баницата от фурната и по желание или я поръсваме с пудра захар,или я напръскваме с компот от дюли.И в двата случая е невероятно вкусна!
Няма коментари:
Публикуване на коментар