Баклавата за Коледа вече е готова!Сиропирах я и в момента отлежава!Чудесно изглежда и силно се надявам да дочака празника!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет/500г/ кори
-300 г смлени орехи
-125г масло и 100 мл олио
- 800г захар
-1л вода
- ванилия
- щипка лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземам по 3 бр. кори,като всяка кора поръсвам с орехи.Навивам ги на стегнато руло.Нарязвам на малки рулца и триъгълници и нареждам в тава с диаметър 30см.Поливам със смес от загрято масло и олио.Пека на 130 градуса до златисто.Сварявам сиропа,като изчаквам да поври 10-15 мин.Добавям ванилията и лимонената киселина.Оставям сиропа леко да изстине и заливам студената баклава.Оставам да отлежи 24 часа.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет/500г/ кори
-300 г смлени орехи
-125г масло и 100 мл олио
- 800г захар
-1л вода
- ванилия
- щипка лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземам по 3 бр. кори,като всяка кора поръсвам с орехи.Навивам ги на стегнато руло.Нарязвам на малки рулца и триъгълници и нареждам в тава с диаметър 30см.Поливам със смес от загрято масло и олио.Пека на 130 градуса до златисто.Сварявам сиропа,като изчаквам да поври 10-15 мин.Добавям ванилията и лимонената киселина.Оставям сиропа леко да изстине и заливам студената баклава.Оставам да отлежи 24 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар