Търсене в този блог

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Коледа е наблизо!И все по-често нахлуват спомени за отминали празници,за шумни празненства и старателна подготовка за коледната трапеза!В продължение на няколко дни ще споделям  мои кулинарни акценти на коледна и новогодишна тема.Надявам се да ви харесат,защото съм ги приготвяла с огромна любов!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



- 200 гр масло

- 200 гр пудра захар

- 2 ванилии

- 400 гр 

-брашно

-1 яйце 













НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 Двуцветни топчета - Омесва се тесто, разделя се на две и към едната част се добавят две лъжици какао. Оформят се малки топченца,вземат се по едно от всеки цвят и се овалват между дланите едновременно  . Пекат се на загрята фурна 180гр., докато бялата част порозовее(10-15мин.)

Цветя:Разточва се кора,като се ръси повърхността с брашно.Предварително тестото се охлажда в хладилника.С формички се изрязват цветчета.Изпичат се до леко порозовяване.След като изстинат,се намазват с глазура,приготвена от 1 белтък и 100 г пудра захар.Поръсват се с цветни пръчици.  

Розички: за тяхното оформяне съм дала снимка.След изпичането се поръсват с пудра захар.








Няма коментари:

Публикуване на коментар