Тази рецепта я видях за пръв път в едно списание за тайландска кухня!Събуди любопитството ми,но все не ми оставаше време за нея!След това я срещнах още няколко пъти в кулинари списания,гледах представянето и по 24kitchen и реших,че това е знак!Крайно време беше да я приготвя!Не съжалявам,защото се оказа вкусотия.Гладката структура на палачинките се комбинира с експлозията на царевичните зрънца!Може да се сервират ,поляти с мед или в комбинация със сос "Айоли".Въпрос на предпочитания!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-
200 г варена царевица/от консерва,след изцеждане на
водата трябва да остане 200г/
-
2 яйца
-
60 г царевично
брашно
-
60 г пшенично
брашно
-
1 пакетче
бакпулвер
-
75 мл течна
сметана
-
75 мл прясно
мляко
-
1 ч.л. сол
-
2 с.л. нарязани листа от магданоз
-
60-80 мл зехтин
Жълтъците и белтъците се
разделят.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.Двата вида брашно се смесват
и към тях се прибавя бакпулверът.Жълтъците се разбиват със сметаната,прибавят
се брашното и останалата сол и сместа се разрежда,като постепенно се налива
млякото.Прибавя се царевицата , половината магданоз и зехтинът.Накрая се слагат
разбитите на сняг белтъци.В сух тефлонов тиган се пекат плътни палачинки с
диаметър 5-8 см.При зачервяване от едната страна,обръщаме и от другата.Ако
палачинките залепват за тигана,добавете още малко зехтин.Зехтина може да се
замени с олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар