Търсене в този блог

понеделник, 1 октомври 2018 г.

ПАЛАЧИНКИ С ЦАРЕВИЦА

Тази рецепта я видях за пръв път в едно списание за тайландска кухня!Събуди любопитството ми,но все не ми оставаше време за нея!След това я срещнах още няколко пъти в кулинари списания,гледах представянето и по 24kitchen и реших,че това е знак!Крайно време беше да я приготвя!Не съжалявам,защото се оказа вкусотия.Гладката структура на палачинките се комбинира с експлозията на царевичните  зрънца!Може да се сервират ,поляти с мед или в комбинация със сос "Айоли".Въпрос на предпочитания!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



-         200 г варена царевица/от консерва,след изцеждане на водата трябва да остане 200г/
-          2 яйца
-          60 г царевично брашно
-          60 г пшенично брашно
-          1 пакетче бакпулвер
-          75 мл течна сметана
-          75 мл прясно мляко
-          1 ч.л. сол
-         2 с.л. нарязани листа от магданоз
-         60-80 мл зехтин





 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:




Жълтъците и белтъците се разделят.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.Двата вида брашно се смесват и към тях се прибавя бакпулверът.Жълтъците се разбиват със сметаната,прибавят се брашното и останалата сол и сместа се разрежда,като постепенно се налива млякото.Прибавя се царевицата , половината магданоз и зехтинът.Накрая се слагат разбитите на сняг белтъци.В сух тефлонов тиган се пекат плътни палачинки с диаметър 5-8 см.При зачервяване от едната страна,обръщаме и от другата.Ако палачинките залепват за тигана,добавете още малко зехтин.Зехтина може да се замени с олио.




Няма коментари:

Публикуване на коментар