Търсене в този блог

петък, 5 октомври 2018 г.

ЕКЛЕРИ

Преди години правих еклери,но никога не ми се получаваха така,както исках!Докато не видях как ги прави "Кралицата на шоколада" по 24kitchen!Изпробвах нейната рецепта и този път резултатът ме задоволи напълно.Станаха перфектни!Вече никаква вода и никакво олио!
























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Всички продукти трябва да са на стайна температура!


За еклерите:
- 125 мл вода
- 125 мл прясно мляко/пълномаслено/
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 пакетче масло/125г/
- 150 г брашно
- 5 яйца/размер L/


За крема:
- 2 пакетчета крем "Оле" без варене на д-р Йоткер
- 8 с.л. пудра захар
- 500 мл мляко на стайна температура

За декорацията:
- 100 г шоколад с високо съдържание на какао



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В тенджера се смесват водата,млякото,захарта,солта и маслото.Загряват се на умерена температура,докато маслото се разтопи и сместа заври.Тогава изсипваме брашното и бъркаме енергично с дървена лъжица.Разбъркването продължава,докато сместа се превърне в тесто.То трябва да се отлепва от стените на тенджерата.Готовото тесто се прехвърля в купа и се оставя да се поохлади,преди да започнем да прибавяме яйцата към него.Но трябва да е все още топло.Яйцата се добавят едно по едно към свареното тесто,като след всяко добавяне  тестото се бърка,докато усвои напълно яйцето и стане гладко.Бърка се с миксер.Когато всички яйца са добавени,прехвърляме сместа в пош и шприцоваме в тава,покрита с хартия за печене.От тази доза напълних тавата на печката.Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути,докато добият кафеникав цвят.Оставям ги за 10 мин. в изключена фурна  при леко открехната врата.Изваждат се и се оставят да се охладят.Аз ги правя на единия ден и на другия ги пълня.Правя отвори от долния край и пълня с крем,направен според указанията на опаковката.Кремът изсипвам в пош.Друг вариант е да отрежете капаче,да ги напълните и отново да поставите капачето.Въпрос на избор.Разтопих шоколада,начупен на парченца, в микровълнова фурна,като на няколко пъти го разбърквах.Изсипах го в пош за еднократна употреба,отрязах връхчето и украсих.Добре е да престоят една нощ,за да поемат малко от влагата на крема.На другия ден са готови за консумация.





Няма коментари:

Публикуване на коментар