Търсене в този блог

неделя, 28 октомври 2018 г.

БАНИЧКИ С ПЛЪНКА ОТ ВАРЕНИ КАРТОФИ

След като направих картофени кюфтета за обяд, остана част от сместа.С нея реших да експериментирам и да направя банички.Получи се!Страхотна вкусотия!По вкус прилича на пататник - типично родопско ястие.С препечена коричка и аромат на кимион!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:







- 500 г сварени и обелени картофи
- 500 г кори за баница
- 50 мл разтопено масло
- 2 яйца
- 200г сирене
- 1 глава лук
- черен пипер и кимион /смлени/ - за овкусяване на сместа
- кимион и червен пипер - за поръсване


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:






Сваряваме картофите,обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.Добавяме яйцата,нарязания на ситно лук,черния пипер и кимиона,намачканото сирене.Омесваме сместа добре.Вземаме две кори,намазваме с масло,прегъваме по дължината на три.Слагаме част от плънката в началото на късата част от корите, притискаме леко и започваме да прегъваме на триъгълници. Намазваме ги отгоре леко с разтопено масло и поръсваме с цели зърна кимион.Печем в предварително загрята на 170 градуса,фурна до зачервяване.След като извадим баничките ,ги поръсваме с червен пипер.Ако искаме да хрупат,ги оставяме открити.Ако искаме да са меки,ги слагаме в съд и ги похлупваме.И това е!Нашите банички с плънка от варени картофи са готови.Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар