Подходящи за случаите,в които много бързо трябва да спретнем приличен десерт!Този крем го ползвам вече около тридесет години и още е в графа "Любими"!Класиката никога не омръзва!Приготвят се бързо и още по-бързо се изяждат!Най-добре е да се използват готови блатове /от квадратните/,защото се получават повече и еднакви пластове.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет готови квадратни блатове/има ги с какао и бели/
- 500 мл прясно мляко
- 4 с.л. пресято брашно
- 250 г краве масло
- 200 г пудра захар
- 2 п. ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С метален ринг нарязвам блатовете на кръгове.Приготвям млечния крем.Смесвам,като непрекъснато разбивам прясното мляко и брашното.Не трябва да има бучки брашно.Слагам на огъня и разбивам,докато се получи гъст крем.Оставям го настрани,за да изстине напълно.Междувременно разбиваме на пухкав крем маслото,което е било на стайна температура с пудрата захар.Добавям и ванилията и отново разбивам.Смесвам двата крема,докато се получи еднородна смес.По желание се добавят смлени орехи.С получения крем слепвам изрязаните кръгове.Украсяваме по желание.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет готови квадратни блатове/има ги с какао и бели/
- 500 мл прясно мляко
- 4 с.л. пресято брашно
- 250 г краве масло
- 200 г пудра захар
- 2 п. ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С метален ринг нарязвам блатовете на кръгове.Приготвям млечния крем.Смесвам,като непрекъснато разбивам прясното мляко и брашното.Не трябва да има бучки брашно.Слагам на огъня и разбивам,докато се получи гъст крем.Оставям го настрани,за да изстине напълно.Междувременно разбиваме на пухкав крем маслото,което е било на стайна температура с пудрата захар.Добавям и ванилията и отново разбивам.Смесвам двата крема,докато се получи еднородна смес.По желание се добавят смлени орехи.С получения крем слепвам изрязаните кръгове.Украсяваме по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар