Салатата е корейска,но всъщност я популяризират жителите на бившия СССР!Първоначално е била приготвяна от зеле и моркови,но впоследствие остават само морковите.Повече инфо ето ТУК!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- моркови - 1 кг
- чесън - 4 скилидки
- 1/3 ч. л. настъргана люта червена чушка /по желание/
- кориандър - 2 ч.л.
- захар - 1,5 - 2 с. л./в зависимост от това колко са сладки морковите/
- сол - 1/2 с. л.
- олио - 100 мл
- оцет - 1/2 с. л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За приготвяне на тази салата е необходимо специално ренде.Но ако не разполагате с такова,може да ползвате белачка за зеленчуци,за да се получат тънки,дълги ленти. Настържете морковите в голяма купа.Когато всички моркови са настъргани, поставете в тях захарта и солта. Различните моркови имат различна сладост, така че количеството захар във всеки отделен случай може да варира. Внимателно смесете морковите със захарта и солта. Ако морковите се смачкат, те губят естетичния си вид. Разбъркайте, докато солта и захарта се разтворят напълно.Добавете прясно смлян кориандър и лютото чушле.Внимателно разбъркайте морковите и подправките. Настържете чесъна на фино ренде и го сложете в салатата. Разбъркайте. Сега е моментът да се добави оцета и олиото. За да ги смесите добре, налейте една супена лъжица растително масло. Изсипете малко оцет (70%). Разбъркайте малко и изсипете останалото олио.Салата може да се консумира веднага. След като е добре поръсена с подправки, тя вече ще бъде готова. Ако искате още по-богат вкус, сложете морковите в буркан, покрийте с капак и го оставете да престои в хладилника за няколко часа. През това време тази корейска салата ще се овкуси много добре и ще бъде много трудно да и устоим.В процеса на приготвяне на моркови по корейски можете да добавите малко соев сос. Получава се нов,още по-пикантен вкус!
Няма коментари:
Публикуване на коментар