Обичам десерти с извара!Освен ,че са вкусни,те са и здравословни.В руската кухня много често се използва този продукт - както в десерти,така и в салати,основни и предястия.Идеята за този красив крем взех от един руски сайт и я промених според моя вкус и предпочитания.Там яйцата се влагаха в десерта сурови,но аз не съм привърженик на подобна идея и промених начина на приготвяне.Но вкусът си остана същият - невероятен!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-извара/безсолна/ - 400 г
-масло - 6 с.л.
-прясно мляко - 2 ч.ч.
-брашно - 2 с.л.
-яйца - 5 бр.
-желатин - 2 ч.л.
-захар - 2 ч.ч.
-ванилия – 2 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се разрежда с половин чаша студено мляко и
разбитите жълтъци. Останалото мляко се кипва и се добавя в сместа. Слага се на
котлона и се кипва при непрекъснато бъркане. Оставя се да се охлади. Изварата
се смесва с маслото и захарта до образуването на гладка смес. Добавят се ванилията и разтворения в половин чаша вода
желатин. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. Кремът се
разпределя в купички и се оставя за 2 часа в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар