Преди години,когато меденките с айсинг ни бяха все още непознати,любими ни бяха именно медените таралежки.Съчетание на мед,канела,орехи създаваше усещане за настроение и уют по време на зимните празници!В къщи често ги правехме,защото и ние децата се включвахме в приготвянето им и нещата се случваха бързо и експедетивно.Е, в края липсваха няколко бройки,но това си беше в реда на нещата.Та така:отново поглед в старите тефтери.Там винаги намираме нещо,което е забравено,а не би трябвало да е така.Както и тези любими медени таралежки!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-600г брашно/пресято/
- 1 к.ч. мед
-1ч.ч. /200г/ пудра захар/пресята/
-2бр. яйца
-1ч.ч. олио
-1ч.л. сода бикарбонат
-1ч.л. канела
-1ч.л. джинджифил на прах
-1с.л. оцет
-смлени орехи
-2 белтъка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и олиото.Добавят се
захарта,меда,канелата,джинджифила,содата,угасена в оцета.Всичко се разбърква
добре.Малко по малко прибавяме брашното.Месим, докато тестото спре да лепне по
ръцете.Оформяме топчета с големината на малък орех.Топваме ги в разбития
белтък,а след това овалваме в едро смлени орехи.Нареждаме в тава,покрита с
хартия за печене.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна десетина
минути.В случая аз намалих пудрата захар за тестото на ½ ч.ч. ,а увеличих
количеството мед на 2 к.ч.След като ги изпечем,по желание можем да поръсим с
пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар