Ако държите вашата баница да е поне малко здравословна,направете я с пълнозърнести кори!Вкусът не е по-различен от обикновените,но всички знаем,че бялото брашно е вредно.И когато е възможно,аз го заменям с друг вид.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет /500г/ пълнозърнести кори
- 300 г сирене
- 100 мл олио
- 300 мл газирана вода
- 5 яйца
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намазнявам дъното на обикновена тава.Нареждам две кори,като ги нагъвам като хармоника.Върху тях още две,нагънати по същия начин.Поръсвам с половината натрошено сирене и поливам леко с олио.Продължавам по същия начин до изчерпване на продуктите.Най-отгоре трябва да има две-три кори.Нарязвам баницата на квадрати.Заливам със смес,приготвена от газираната вода,яйцата,киселото мляко и содата.Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна.Когато баницата е готова ,я изваждам и внимателно я обръщам и поставям върху две малки бурканчета,разположени едно срещу друго по диагонал.А за по-сигурно може да поставите четири бурканчета - по двата диагонала.Така баницата бухва и става по-пухкава!Когато изстине,я нарязваме на квадрати.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет /500г/ пълнозърнести кори
- 300 г сирене
- 100 мл олио
- 300 мл газирана вода
- 5 яйца
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намазнявам дъното на обикновена тава.Нареждам две кори,като ги нагъвам като хармоника.Върху тях още две,нагънати по същия начин.Поръсвам с половината натрошено сирене и поливам леко с олио.Продължавам по същия начин до изчерпване на продуктите.Най-отгоре трябва да има две-три кори.Нарязвам баницата на квадрати.Заливам със смес,приготвена от газираната вода,яйцата,киселото мляко и содата.Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна.Когато баницата е готова ,я изваждам и внимателно я обръщам и поставям върху две малки бурканчета,разположени едно срещу друго по диагонал.А за по-сигурно може да поставите четири бурканчета - по двата диагонала.Така баницата бухва и става по-пухкава!Когато изстине,я нарязваме на квадрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар