Обожавам торти с бишкоти Савоярди!Какъвто и крем да сложа,в каквато и форма да ги приготвя, резултатът винаги е УАУ!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет /300г/ бишкоти Савоярди
- 1 л прясно мляко
- 1 пакет пудинг - бял
- 1 пакет пудинг - кафяв
- 100 г бял шоколад
- 100 г кафяв шоколад
- 400 г захар
- 300 мл подсладено прясно мляко
- какао за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме белия пудинг в 500 мл прясно мляко,в което сме разтворили 200 г захар.Начупваме белия шоколад и го добавяме,докато кремът е горещ .Бъркаме ,докато се разтопи.Изсипваме крема в широк съд и покриваме с домакинско фолио,до пълното му изстиване.По същия начин процедираме и с кафявия пудинг.Когато кремовете изстинат,започваме да сглобяваме тортата.Топим бишкотите в подсладеното мляко,нареждаме един пласт.При мен се налагаше да ги чупя и на по-къси парченца,за да се покрие дъното изцяло.Покриваме с тънък пласт от белия крем и заглаждаме.Отгоре покриваме с кафявия крем и отново заглаждаме.Следва втори ред бишкоти и така,докато се изпълни формата.Оставяме я да престои за една нощ в хладилника.Поръсваме обилно с какао.Декорацията е с листенца мента и пудра захар.Късметлийска я нарекох,заради четирилистната детелинка!☺☺☺
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет /300г/ бишкоти Савоярди
- 1 л прясно мляко
- 1 пакет пудинг - бял
- 1 пакет пудинг - кафяв
- 100 г бял шоколад
- 100 г кафяв шоколад
- 400 г захар
- 300 мл подсладено прясно мляко
- какао за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме белия пудинг в 500 мл прясно мляко,в което сме разтворили 200 г захар.Начупваме белия шоколад и го добавяме,докато кремът е горещ .Бъркаме ,докато се разтопи.Изсипваме крема в широк съд и покриваме с домакинско фолио,до пълното му изстиване.По същия начин процедираме и с кафявия пудинг.Когато кремовете изстинат,започваме да сглобяваме тортата.Топим бишкотите в подсладеното мляко,нареждаме един пласт.При мен се налагаше да ги чупя и на по-къси парченца,за да се покрие дъното изцяло.Покриваме с тънък пласт от белия крем и заглаждаме.Отгоре покриваме с кафявия крем и отново заглаждаме.Следва втори ред бишкоти и така,докато се изпълни формата.Оставяме я да престои за една нощ в хладилника.Поръсваме обилно с какао.Декорацията е с листенца мента и пудра захар.Късметлийска я нарекох,заради четирилистната детелинка!☺☺☺
Няма коментари:
Публикуване на коментар