Щом се сдобих с печати за сладки,веднага разбрах,че това ще са меденките ми за тази Коледа!Получиха се страхотни медени питки - пухкави,с нежна вътрешност и леко хрупкави отвън.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 600 гр. брашно
- 1к.ч. мед
- 1 ч. ч. (200 мл.) пудра захар
- 1 ч. л. канела
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. кардамон
- 1 ч. л. сода
- 1 с. л. оцет
- 2 яйца
- 1ч.ч. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и олиото.Прибавят се пресятата пудра захар и меда.Пресява се брашното с подправките и содата,угасена с
оцета.Прибавя се лъжица по лъжица, докато може да се бърка,после се меси с
ръка.Слага се в хладилник за половин час.Точи се на кора с дебелина половин
сантиметър между два листа хартия за печене.Изрязват се кръгчета с дебелина 5 мм и върху тях се прави печата.Пекат се на
170 градуса , в предварително загрята фурна около 7-8 минути.С тази дебелина и по-краткия престой в кухнята,меденките стават меки,а не твърди като бисквити.Съхнат
няколко часа и се прибират в кутии.
Няма коментари:
Публикуване на коментар