Тортата с кроасани е вариант,когато нямате много време за бъркане,печене и сглобяване на вкусна торта!Получава се интересен сладкиш,особено ако кроасаните са с шоколад,а кремът е жълт.Или обратно!А декорацията с екзотичния нар е направо фантастична!Пробвайте,празници идват!Ще останете очаровани!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За форма с подвижен ринг с диаметър 26 см.
- 8 кроасана с шоколад
- 150 г бисквити Пти Бьор
- сокът на един компот/предварително затоплен/
- 100 г натурален шоколад на стайна температура
- зрънцата на един нар
За крема:
- 1,5 л прясно мляко
- 450 г захар
- 6 яйца
- 230 г брашно
- 2-3 пакетчета ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото се оставя да заври.Жълтъците се разделят от белтъците.Жълтъците се бъркат.Към тях се прибавят брашното и малко от млякото,предварително заделено за целта.То трябва да е студено.Бърка се до получаване на рядка каша,която се съединява с предварително подсладеното кипящо мляко.Бърка се докато кипне,като се внимава да не се захване за дъното.Сваля се от огъня,като от време на време се разбърква.Прибавят се разбитите на сняг белтъци,като се бърка леко,за да не спаднат. Кремът се ароматизира.
На дъното на форма с подвижен ринг нареждаме ред бисквити.Заливаме ги с крем.Върху крема подреждаме кроасаните,като всеки от тях предварително потапяме добре в затопления компот.Заливаме сиропираните кроасани с останалия крем,докато се покрият.Оставяме тортата на студено за една нощ.На другия ден декорираме с шоколадови стружки,които сме получили с помощта на белачка за картофи.Поръсваме със зрънца нар.Екзотично и вкусно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За форма с подвижен ринг с диаметър 26 см.
- 8 кроасана с шоколад
- 150 г бисквити Пти Бьор
- сокът на един компот/предварително затоплен/
- 100 г натурален шоколад на стайна температура
- зрънцата на един нар
За крема:
- 1,5 л прясно мляко
- 450 г захар
- 6 яйца
- 230 г брашно
- 2-3 пакетчета ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото се оставя да заври.Жълтъците се разделят от белтъците.Жълтъците се бъркат.Към тях се прибавят брашното и малко от млякото,предварително заделено за целта.То трябва да е студено.Бърка се до получаване на рядка каша,която се съединява с предварително подсладеното кипящо мляко.Бърка се докато кипне,като се внимава да не се захване за дъното.Сваля се от огъня,като от време на време се разбърква.Прибавят се разбитите на сняг белтъци,като се бърка леко,за да не спаднат. Кремът се ароматизира.
На дъното на форма с подвижен ринг нареждаме ред бисквити.Заливаме ги с крем.Върху крема подреждаме кроасаните,като всеки от тях предварително потапяме добре в затопления компот.Заливаме сиропираните кроасани с останалия крем,докато се покрият.Оставяме тортата на студено за една нощ.На другия ден декорираме с шоколадови стружки,които сме получили с помощта на белачка за картофи.Поръсваме със зрънца нар.Екзотично и вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар