Наближава Коледа и кулинарните групи се пълнят с публикации на до болка познатите ни напукани сладки с какао!☺Тази година и аз спазих традицията,но този път заложих на напукани сладки с фъстъчено масло.Експериментирах,но експериментът излезе успешен!От една доза ми се получиха приблизително около 60 бр.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 125 г краве масло
- 1 плюс 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 яйце
- 300 г фъстъчено масло
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 плюс 1/2 ч.ч. брашно
- кристална захар за овалване
- 2 ч.л. джинджифил на прах
- 2 ч.л. кардамон на прах
- млян шам фъстък за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа за разбиване слагате всички съставки,без брашното,содата и подправките.Разбивате добре ,за предпочитане с миксер.Добавяте постепенно брашното,заедно с подправките и содата,като разбърквате с лъжица.Когато стане по-гъсто,започвате да месите с ръце,докато се получи нелепнещо тесто.Оставяте го за час в хладилника.Оформяте топчета с големината на орех,овалвате ги в кристална захар и ги нареждате в тава,покрита с хартия за печене или в тава с незалепващо покритие.Трябва да има разстояние между топчетата,защото те ще увеличат обема си по време на печенето.Печем в предварително загрята на 180 градуса,фурна за около 18 минути или докато сладките се напукат и порозовеят.Оставяме ги в тавата да изстинат,поръсваме с шам фъстък и ги нареждаме в кутия с капак.Така ги съхраняваме няколко дни.Когато ги извадим от фурната са меки,но като изстинат се втвърдяват.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 125 г краве масло
- 1 плюс 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 яйце
- 300 г фъстъчено масло
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 плюс 1/2 ч.ч. брашно
- кристална захар за овалване
- 2 ч.л. джинджифил на прах
- 2 ч.л. кардамон на прах
- млян шам фъстък за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа за разбиване слагате всички съставки,без брашното,содата и подправките.Разбивате добре ,за предпочитане с миксер.Добавяте постепенно брашното,заедно с подправките и содата,като разбърквате с лъжица.Когато стане по-гъсто,започвате да месите с ръце,докато се получи нелепнещо тесто.Оставяте го за час в хладилника.Оформяте топчета с големината на орех,овалвате ги в кристална захар и ги нареждате в тава,покрита с хартия за печене или в тава с незалепващо покритие.Трябва да има разстояние между топчетата,защото те ще увеличат обема си по време на печенето.Печем в предварително загрята на 180 градуса,фурна за около 18 минути или докато сладките се напукат и порозовеят.Оставяме ги в тавата да изстинат,поръсваме с шам фъстък и ги нареждаме в кутия с капак.Така ги съхраняваме няколко дни.Когато ги извадим от фурната са меки,но като изстинат се втвърдяват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар