Когато времето ни е ограничено , а трябва да направим бърз,лесен и ефектен десерт,това е решението!С бишкоти можем да спретнем набързо какво ли не!Идеята за това руло бях видяла много отдавна в някакъв сайт и тя се запечата в съзнанието ми с простотата и лесното си изпълнение.Останалите компоненти са си моя импровизация.Според вкуса и продуктите,с които разполагам в момента.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 г бишкоти /моите бяха Савоярди, 3 пакета по 12 бр./
За потапяне на бишкотите:
- 300 мл прясно мляко
- червена сладкарска боя
- 100 г захар
За крема:
- 200 г крем сирене
- 200 мл сладкарска сметана
- 1 бурканче конфитюр от ягоди
За декорация:
- 100 мл сладкарска сметана за декорация
- 200г свежи ягоди с дръжките
- 100 г пресята пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На алуминиево или домакинско фолио с размери около 30 см на 30 см нареждаме,като предварително потапяме в топло прясно мляко /в което предварително сме разтворили захарта и сладкарската боя / всяка бишкота. Конфигурацията е следната:три реда по 10 бр./а по желание може да се промени броят им/.Броят на бишкотите определя дължината на рулото.Приготвяме крема,като разбиваме най-напред сметаната на твърд сняг.Добавяме крем сиренето и конфитюра от ягоди и отново разбиваме.Покриваме пласта от бишкоти с получения крем.Хващаме внимателно от двата края фолиото и повдигаме до съединяването на двата реда бишкоти във вид на покривче. Единият ред остава за основа.Пристягаме внимателно,за да не се счупят бишкотите.Така полученото руло престоява една нощ в хладилник.На следващия ден декорираме с розички от разбита на твърд сняг сладкарска сметана и пудра захар.Върху всяка розичка поставяме половин ягодка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 г бишкоти /моите бяха Савоярди, 3 пакета по 12 бр./
За потапяне на бишкотите:
- 300 мл прясно мляко
- червена сладкарска боя
- 100 г захар
За крема:
- 200 г крем сирене
- 200 мл сладкарска сметана
- 1 бурканче конфитюр от ягоди
За декорация:
- 100 мл сладкарска сметана за декорация
- 200г свежи ягоди с дръжките
- 100 г пресята пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На алуминиево или домакинско фолио с размери около 30 см на 30 см нареждаме,като предварително потапяме в топло прясно мляко /в което предварително сме разтворили захарта и сладкарската боя / всяка бишкота. Конфигурацията е следната:три реда по 10 бр./а по желание може да се промени броят им/.Броят на бишкотите определя дължината на рулото.Приготвяме крема,като разбиваме най-напред сметаната на твърд сняг.Добавяме крем сиренето и конфитюра от ягоди и отново разбиваме.Покриваме пласта от бишкоти с получения крем.Хващаме внимателно от двата края фолиото и повдигаме до съединяването на двата реда бишкоти във вид на покривче. Единият ред остава за основа.Пристягаме внимателно,за да не се счупят бишкотите.Така полученото руло престоява една нощ в хладилник.На следващия ден декорираме с розички от разбита на твърд сняг сладкарска сметана и пудра захар.Върху всяка розичка поставяме половин ягодка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар