Търсене в този блог

събота, 14 септември 2019 г.

ЛЕОПАРДОВИ ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ

Когато чуем думата "питки", си представяме обикновените,но много вкусни пухкавелки на баба и мама с масълце и сиренце!Но на мен ми попадна една рецепта на също толкова вкусни питки,но с малко по-различна визия!С екзотична леопардова шарка! Хрупкави отвън и меки отвътре!Мммм!Вкусно!Представям ви рецептата с леки промени от мен.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 220 мл леко затоплена вода
- 220 мл леко затоплено мляко,със същата температура като водата
- 100 мл олио
- 1/2 кубче жива мая или 1 равна супена лъжица суха мая
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 600-700 г пресято брашно
- 300 г сирене

За заливката:

- 1 пакетче суха мая
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 100 мл хладка вода
- 100 г оризово брашно/ако нямате такова брашно,можете да си го приготвите сами в кафемелачка или чопър/





НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



От изброените продукти замесете меко тесто и го оставете един час да втаса на топло/за тази процедура аз ползвам хлебопекарната на програма за месене/.Направете 10 бр. питки,сложете им малко сирене,оформете ги,наредете ги на разстояние в тава,покрита с хартия за печене и ги оставете за половин час на топло да втасат отново.
Пригответе заливка от сухата мая и останалите изброени продукти и изчакайте 10 мин. леко да шупне.Върху всяка втасала питка сипете по 1 с.л.  от заливката и сложете да се пече 20-30 мин. във фурна,загрята до 200 градуса с вентилатор или до 220 градуса без вентилатор.Когато се зачервят,нашите леопардови питките са готови.



Няма коментари:

Публикуване на коментар