Търсене в този блог

четвъртък, 12 септември 2019 г.

ТОРТА С ТИКВА


По пазарите и големите супермаркети вече се продават любимите ми жълти тикви!Винаги ги чакам с нетърпение,защото са любим десерт в къщи!Както печени с мед и орехи,така и в баница с тиква,крем с тиква и какво ли още не!Преди няколко дни пекох тиква.Останаха неизядени около 400 г и за да не ги изхвърля,спретнах тази вкусотия по моя авторска рецепта!










НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 400 г печена тиква
- 300 мл прясно мляко
- 1/2 ч.ч. захар
- 100 г масло
- 1 пакет желатин
- 100 г бисквити Пти Бьор
- 200 г смлени орехи


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Пасирах тиквата с  прясното мляко.Отделно карамелизирах 50 г захар с малко вода.След като покафеня карамела,добавих  маслото.Оставих малко да изстине.През това време си приготвих желатина/1 пакетче/.Залях го с малко вода да набъбне и после на водна баня го разтопих.Може да се разтопи за секунди и в микровълнова фурна.Добавих към пасираната тиква.Добавих и карамеления сос.Разбърках добре.Начупих  бисквитите ,добавих и тях.Отново леко размесих крема и бисквитите.Изсипах в силиконова форма и оставих в хладилника за 4 часа.След като извадих сладкиша от формата,го поръсих със смлени орехи.Разтопих останалите  50 г захар до карамелен цвят и върху хартия за печене се опитах да нарисувам сърчица!Е,не са съвършени,но пък носят много любов,която влагам в ястията си!Получи се нещо страшно вкусно и полезно!




Няма коментари:

Публикуване на коментар