Търсене в този блог

понеделник, 12 ноември 2018 г.

БАНИЦА С ЛАВАШ С ПЛЪНКА ОТ ИЗВАРА И СПАНАК

Тънкият арменски лаваш /вид арменски хляб/ е универсално нещо! И много обичан от мен!Открих го случайно на промоция в един магазин и реших да си хапна за вечеря!Трябва да призная,че не ми хареса!И случайно ми хрумна идеята,че мога да го пробвам във вид на баница,преди да го изхвърля!Е,получи се голяма вкусотия!Дъщеря ми призна,че баницата е по-вкусна,отколкото ако беше направена с кори!Сега ще трябва да пробвам и сладкия вариант.Сигурна съм,че няма да съжалявам!Пробвайте и вие!























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-  питки „Лаваш” - 5 бр.;
- нискомаслено извара - 300 г;
- яйце - 2 бр.;
- кисело мляко - 5 супени лъжици
- щипка сол
- 1к.ч. растително масло
- 300 г замразен спанак





НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1.               Намазваме с четка всяко листо лаваш с  олио.
2.               Поръсваме с извара и спанак,предварително посолени.
3.               Завиваме на руло.
4.               Останалите четири питки се  правят по същия принцип.
5.               По този начин напълваме,навиваме и нареждаме в тава,намазана с олио всички питки.
6.               Разбиваме яйцата със сол , киселото мляко и 3 с.л. олио. Покриваме баницата с тази смес.
7.               Печем  за 15-20 минути при 200 ° С.





Баницата  е готова .

Важно е:

Ако искате да получите леки и ефирни банички, не е нужно да слагате много извара и плътно да завивате питките.
Фенове на сладкото може да заменят спанака с мед или някакъв конфитюр,ванилия, а киселото мляко също може да се подслади с мед. Сладката баница,преди сервиране може да се полее с мед (под формата на паяжина). И  в плънката да се добавят стафиди,ядки. Създайте храна с любов!

Бон апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар