Есента е сезонът на ябълките!Минах и през този етап с няколко рецепти с този невероятен плод!Но за мен портокалът е плода на Коледа!И като добавим канела,джинджифил,карамфил,кардамон - комбинацията ни пренася на едно друго ниво!С усещането за уютни зимни вечери,семейството около трапезата,смеха и лудориите на децата!Всъщност това не са мечти,това са моите спомени за изминалите Коледи!И с надеждата за тези,които предстоят!Хо-хо-хо!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 ч. ч. брашно
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 1 к.л. сода бикарбонат
- 3 яйца
- 1 ч. ч. захар
- ½ ч. ч. олио
1 ч.ч. прясно изцеден сок от портокал
- настъргана кора на 1 портокал /само жълтата част,защото бялата ще направи мъфините горчиви/
- 1п. крем без варене на д-р Йоткер
- куркума
- бонбони "БОНИБОН"
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и захарта до получаване на кремообразна консистенция. Прибавя се олиото ,портокаловите стърготини и портокаловия сок,в който сме кипнали содата и бакпулвера.Разбърква се. Пресява се брашното и се добавя в сместа.
В тавичка за мъфини напръскваме със спрей мазнина.Поставяме хартиените капсули.С лъжица за сладолед дозираме сместа по формите.От цялата смес излизат 24 бр.Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 30 мин.Когато мъфините се навдигнат и зачервят,проверяваме готовността им с дървен шиш.Ако излезе сух,вадим ги от фурната.Отстраняваме хартиените капсули.Изчакваме да изстинат напълно,приготвяме крема според указанията на опаковката и декорираме.Бонбончето е за разкош!
Няма коментари:
Публикуване на коментар