Търсене в този блог

събота, 23 май 2020 г.

НЕГЪРЧЕ

Какаовия сладкиш,който приготвих днес е познат на по-опитните домакини под името "Негърче".На мен това наименование ми звучи малко необичайно ! Но рецептата от старите тефтери си е автетична и е точно за познатото "Негърче"!☺Въпреки,че аз реших да увелича количеството на водата,защото предпочитам по-влажни сладкиши.Вместо 3 с.л. вода,увеличих количеството на 1 чаена чаша.Държа да отбележа,че таблата,в която е сервиран сладкишът ми е награда от списание "Кулинарен журнал" и ми е много ценна!☺





















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 1 яйце
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.ч. олио
- 2 с.л. какао

За заливката:

- 1/2 пакет краве масло /60 г/
- 3 с.л. вода
- 6 с. л. пудра захар
- 3 с.л. какао











НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцето със захарта до побеляване на сместа.Добавяме киселото мляко и продължаваме да бъркаме до пълното стопяване на захарта.Следват олиото и какаото.Накрая добавяме пресятото брашно,смесено със содата.Намазах силиконова форма с масло и пекох на 180 градуса.В първите двадесет минути не отваряме фурната,за да не спадне сладкиша.След това проверяваме готовността със сухо дървено шишче за месо.То трябва да излезе сухо.Когато какаовото чудо е готово,го оставяме да изстине.Изваждаме го от формата.Приготвяме заливката и докато е още гореща,заливаме студения кекс.



Няма коментари:

Публикуване на коментар