Винаги,когато ми попадне суров кадаиф, се старая да изпробвам нещо различно.Много трудно по нашите магазини може да се намери този продукт,но понякога късметът ми работи!☺Този път го открих на най-неочаквано място и много се изненадах!Но бях щастлива,че предстои поредният експеримент!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За кошничките:
- 500 г суров кадаиф
- 250 г разтопено масло
- 1 ч.ч. пудра захар
За крема:
- 500 мл прясно мляко
- 200 г захар
- 1 ч.л. ванилия
- 50 г брашно
- 4 жълтъка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА КОШНИЧКИТЕ:
Разстиламе кадаифа и го поливаме с разтопеното масло.Поръсваме с пудра захар.Объркваме добре.За кошничките ползвам две форми за мъфини ,всяка с 12 гнезда.Вземаме от кадаифа, с ръце оформяме кръг и го поставяме в гнездото.Печем около 5 мин. на 180 градуса.Изваждаме кошничките от формите,когато изстинат.Приготвяме крема и още горещ,ги пълним. Когато изстинат,кадаифа е с хрупкава структура.Ако желаете,можете да наредите готовите кошнички в тава и да полеете с горещ сироп.Ще се получи нов вид десерт - сиропиран крем кадаиф!☺
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За кошничките:
- 500 г суров кадаиф
- 250 г разтопено масло
- 1 ч.ч. пудра захар
За крема:
- 500 мл прясно мляко
- 200 г захар
- 1 ч.л. ванилия
- 50 г брашно
- 4 жълтъка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА КОШНИЧКИТЕ:
Разстиламе кадаифа и го поливаме с разтопеното масло.Поръсваме с пудра захар.Объркваме добре.За кошничките ползвам две форми за мъфини ,всяка с 12 гнезда.Вземаме от кадаифа, с ръце оформяме кръг и го поставяме в гнездото.Печем около 5 мин. на 180 градуса.Изваждаме кошничките от формите,когато изстинат.Приготвяме крема и още горещ,ги пълним. Когато изстинат,кадаифа е с хрупкава структура.Ако желаете,можете да наредите готовите кошнички в тава и да полеете с горещ сироп.Ще се получи нов вид десерт - сиропиран крем кадаиф!☺
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:
Смесете жълтъците заедно със захарта, ванилия и брашното, докато получите хомогенна смес. Затоплете млякото до кипване, след това го изсипете в сместа и разбъркайте добре. След това нагрейте сместа, докато кипне и се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
Няма коментари:
Публикуване на коментар