До сега като чуя думата "баница", си представях традиционната българска вкусотия със сиренце!Правила съм я в различни варианти.Но от известно време любопитството ме кара да разглеждам рецепти на различни вариации на нещо толкова познато.Притеснявах се дали ще се хареса на близките ми,но се оказа,че тази разновидност на познатото ястие повече им допада!Ами нормално е,обичат месце! Добавих някои продукти,които знам,че се харесват като вкус в семейството. Споделиха,че вкусът им напомня на пица.Бях доволна,че поредният ми експеримент се оказа успешен!
Необходими
продукти:
- 500 гр кайма
смес
- 1 опаковка фини кори
- 125 гр масло
- 3 яйца
- 300 мл прясно мляко
- 30 мл олио
- черен пипер
- 1 ч.л. червен
пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. кимион
- 150 мл доматен сок
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на
приготвяне:
Нарежете на ситно праза и го запържете в олио. Когато омекне, добавете каймата и я раздробете с вилица. Добавете подправките без солта и разбъркайте добре. Следва доматения сок. Запържете каймата до готовност . Не трябва да има остатъчна течност.Оставете я да се охлади.Стопете маслото.Разтворете корите.Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте с три броя кори дъното на тава с диаметър около 30 см. Поръсете с кайма равномерно.Отново покрийте с три броя кори и поръсете с кайма . По същия начин редувайте кори и кайма до изчерпване на продуктите. Разрежете баницата на парчета с помощта на нож и полейте с масло, като се стараете то да попадне в улеите, които сте разрязали.В купа разбийте трите яйца, млякото,солта и бакпулвера. Полейте баницата със сместа и печете около 30-40 минути до златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар