Търсене в този блог

петък, 19 март 2021 г.

ТОРТА НА ТИГАН

Трябва да призная,че първоначално подходих с недоверие към тази рецепта.Та тя е толкова нетрадиционна и различна!Но пък си беше предизвикателство!Дъщеря ми ми изпрати клип,който бях забравила.И когато се замислих с какво да изненадам близките си за настъпващия мой ден рожден,се сетих за тази необичайна рецепта.Трябва да кажа,че за всички,които я опитаха резултатът беше УАУ!!!Страхотен вкус,бързо и лесно приготвяне.Струва си да се пробва!




















































НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


ЗА БЛАТА:


- 250 г брашно

- 70 г захар

- 150 г студено масло


ЗА КРЕМА:


- 2 яйца

- 150 г захар

- 1 ванилия

- 5 с.л. нишесте

- 500 г заквасена сметана

- 50 г масло


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Всички продукти за блата се смесват,като маслото се настъргва с ренде.Сместа се изсипва в сух тиган и 10-15 мин. се запича,като постоянно се бърка,докато стане на трохи.Кремът се приготвя като се разбиват яйцата,захарта,ванилията и нишестето.Добавя се заквасената сметана.Вари се на слаб огън 8-10 мин.Добавя се маслото,като се бърка до пълното му разтопяване.В подходяща чиния се поставя ринг  с диаметър 16 см.Поръсва се първи слой трохи,притискат се с лъжица.Полива се първия пласт крем.Редуват се пет пласта трохи и четири пласта крем.Отгоре се настъргва бял шоколад.Аз декорирах със замразени боровинки и малини.Техния възкисел вкус контрастира на сладката торта и чудесно се допълват.По желание се поръсва с пудра захар за по-зимна визия.Така де,    декорацията е според сезона!☺Престоява в хладилника около 5 часа.








Няма коментари:

Публикуване на коментар