Търсене в този блог

петък, 1 ноември 2019 г.

ДРОБЕНА ДОМАШНА ТОРТА

Тази торта я правя ,когато времето е ограничено!А моментът беше точно такъв!И обикновено ползвам готови пандишпанени пръчици.Но в момента нямах и затова си приготвих набързо пандишпанен блат.Оцветих го с розова сладкарска боя за контраст на цветовете,начупих го на пръчици и проблемът беше решен.
















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За блата:

- 5 яйца
- 1ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ванилия
- розова сладкарска боя


 За сиропа: 
- 200 мл вода
- 200 г захар


Всичко се разбърква, изсипва се в тавата на фурната,предварително покрита с хартия за печене. Печем на 200 градуса. Когато е готов, го обръщам върху чиста кърпа и отстранявам хартията. Изчаквам да изстине и с нож нарязвам на къси ленти с ширина 1 см.




За крема:

І крем:

- 4 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. пр. мляко

Всички съставки се разбъркват много добре,изсипват се в тенджера,която  поставяме на котлона.Бърка се непрекъснато с телена бъркалка, 
докато се сгъсти. Оставя се да изстине леко, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.Или съдът се покрива с домакинско фолио и така се изчаква да поизстине.

ІІ крем :

- 250 г краве масло
- 1 ч.ч. пудра захар
Съставките се разбъркват  много добре  до получаване на  гладък крем.

Постепенно смесваме двата крема.Разстиламе пандишпанените пръчици във форма за торта с подвижни стени с диаметър 26 см.Напръскваме ги с топъл сироп,приготвен от 200 мл вода и 200 г захар.Отгоре изсипваме готовия ,още топъл крем.Заглаждаме и оставяме да престои една нощ в хладилника.Украсяваме по желание.Аз ползвах смлян шам фъстък и бонбонки mm.









Няма коментари:

Публикуване на коментар