Тази торта я правя ,когато времето е ограничено!А моментът беше точно такъв!И обикновено ползвам готови пандишпанени пръчици.Но в момента нямах и затова си приготвих набързо пандишпанен блат.Оцветих го с розова сладкарска боя за контраст на цветовете,начупих го на пръчици и проблемът беше решен.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
Всичко се разбърква, изсипва се в тавата на фурната,предварително покрита с хартия за печене. Печем на 200 градуса. Когато е готов, го обръщам върху чиста кърпа и отстранявам хартията. Изчаквам да изстине и с нож нарязвам на къси ленти с ширина 1 см.
- 4 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. пр. мляко
Всички съставки се разбъркват много добре,изсипват се в тенджера,която поставяме на котлона.Бърка се непрекъснато с телена бъркалка, докато се сгъсти. Оставя се да изстине леко, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.Или съдът се покрива с домакинско фолио и така се изчаква да поизстине.
ІІ крем :
- 250 г краве масло
- 1 ч.ч. пудра захар
Съставките се разбъркват много добре до получаване на гладък крем.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блата:
- 5 яйца
- 1ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ванилия
- розова сладкарска боя
За сиропа:
- 200 мл вода
- 200 г захар
Всичко се разбърква, изсипва се в тавата на фурната,предварително покрита с хартия за печене. Печем на 200 градуса. Когато е готов, го обръщам върху чиста кърпа и отстранявам хартията. Изчаквам да изстине и с нож нарязвам на къси ленти с ширина 1 см.
За крема:
І крем:
- 4 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. пр. мляко
Всички съставки се разбъркват много добре,изсипват се в тенджера,която поставяме на котлона.Бърка се непрекъснато с телена бъркалка, докато се сгъсти. Оставя се да изстине леко, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.Или съдът се покрива с домакинско фолио и така се изчаква да поизстине.
ІІ крем :
- 250 г краве масло
- 1 ч.ч. пудра захар
Съставките се разбъркват много добре до получаване на гладък крем.
Постепенно смесваме двата крема.Разстиламе пандишпанените пръчици във форма за торта с подвижни стени с диаметър 26 см.Напръскваме ги с топъл сироп,приготвен от 200 мл вода и 200 г захар.Отгоре изсипваме готовия ,още топъл крем.Заглаждаме и оставяме да престои една нощ в хладилника.Украсяваме по желание.Аз ползвах смлян шам фъстък и бонбонки mm.
Няма коментари:
Публикуване на коментар