Обожавам изварата и я ползвам в много рецепти.В блога имам вече подобна ,но сега експериментирах с друга,по-различна.Резултатът отново ме задоволи!Мека вътрешност,хрупкава захарна коричка!Ммм!Ако не желаете да рискувате,въпреки,че си заслужава,можете първоначално да направите половин доза от сладките.Но ви гарантирам ,че веднага ,щом ги опитате ще подхванете втората доза!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 250 г мек маргарин,но не течен
- 400 г фина безсолна извара
- 150 г пресята пудра захар
- 480 г брашно
- 200 г захар/може и кафява/
- 1 п. бакпулвер
- 2 п. ванилия
- щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме изварата с пудрата захар.Добавяме маргарина,солта,ванилията и брашното,предварително пресято и смесено с бакпулвера.Омесваме гладко,нелепнещо тесто.Оставяме го за час в хладилника.Разточваме го на пласт с дебелина около 5 мм.С форма изрязваме кръгове или цветя с приблизителен диаметър 5 см.Овалваме със захар от двете страни,сгъваме на два пъти и отново овалваме със захар.Нареждаме на разстояние в тава,покрита с хартия за печене.Печем на 180 градуса около 25-30 мин. до златист цвят.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 250 г мек маргарин,но не течен
- 400 г фина безсолна извара
- 150 г пресята пудра захар
- 480 г брашно
- 200 г захар/може и кафява/
- 1 п. бакпулвер
- 2 п. ванилия
- щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме изварата с пудрата захар.Добавяме маргарина,солта,ванилията и брашното,предварително пресято и смесено с бакпулвера.Омесваме гладко,нелепнещо тесто.Оставяме го за час в хладилника.Разточваме го на пласт с дебелина около 5 мм.С форма изрязваме кръгове или цветя с приблизителен диаметър 5 см.Овалваме със захар от двете страни,сгъваме на два пъти и отново овалваме със захар.Нареждаме на разстояние в тава,покрита с хартия за печене.Печем на 180 градуса около 25-30 мин. до златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар