В Родопите заваля първия сняг и на мен ми замириса на Коледа!Искаше ми се да направя нещо сладко,което хем да е коледно,хем да е леко!И тогава се сетих за поширани круши - десерт,богат на коледни подправки,който скоро видях в някакво кулинарно списание.Любител съм на плодовете и това съчетание на вино,плодове и подправки ми много ми допадна !Горещо го препоръчвам!Става бързо,лесно и вкусно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 круша
- 250 мл червено вино
- 4 с.л. мед
- ванилия
- кората на един лимон
- 3 с.л. сок от лимона
- 5-6 зрънца карамфил
- 1 пръчка канела
- 2-3 цветчета звезден анасон
- 1ч.л. смлян джинджифил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме виното в широк съд.Добавяме подправките и меда.Обелваме крушата и я разделяме на две половини. Може да я оставим и цяла.Ако е цяла,сърцевината я издълбаваме със специален инструмент. От половинките тази процедура става и с една малка лъжичка.Варим крушите на по-слаба степен.След като омекнат и се оцветят от виното,ги изваждаме.Останалото вино продължава да ври,докато стигне консистенцията на гъст сироп.Сипваме от него с лъжичка в подходящ съд.Отгоре подреждаме крушите.Декорираме със сметана,сладолед или както аз направих с крем сирене.Вкусовете се допълват чудесно!Ухае на Коледааа!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 круша
- 250 мл червено вино
- 4 с.л. мед
- ванилия
- кората на един лимон
- 3 с.л. сок от лимона
- 5-6 зрънца карамфил
- 1 пръчка канела
- 2-3 цветчета звезден анасон
- 1ч.л. смлян джинджифил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме виното в широк съд.Добавяме подправките и меда.Обелваме крушата и я разделяме на две половини. Може да я оставим и цяла.Ако е цяла,сърцевината я издълбаваме със специален инструмент. От половинките тази процедура става и с една малка лъжичка.Варим крушите на по-слаба степен.След като омекнат и се оцветят от виното,ги изваждаме.Останалото вино продължава да ври,докато стигне консистенцията на гъст сироп.Сипваме от него с лъжичка в подходящ съд.Отгоре подреждаме крушите.Декорираме със сметана,сладолед или както аз направих с крем сирене.Вкусовете се допълват чудесно!Ухае на Коледааа!
Няма коментари:
Публикуване на коментар