Търсене в този блог

понеделник, 7 октомври 2019 г.

ДВУЦВЕТЕН ПУДИНГ С ЖЕЛЕ

Всички помним десертите от детството си:крем нишесте,което днес всички наричат пудинг,сутляш,грис.Понякога толкова са ни омръзнали,че даже ги подминаваме с пренебрежение!За да разнообразя вида на вкусния крем,комбинирах два цвята.И вкусно ,и красиво!И за да бъде ефектът пълен,залях с желе от ягоди.Получи се страхотен десерт!









НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За крема:

- 1п. нишесте малина
- 1 п. нишесте лимон
- 1л. прясно мляко
- 300 г захар
- 1ч.л. сол/за балансиране на сладкия вкус/

За желето:

- 300 г пресни или замразени ягоди
- 100 г захар
- 300 мл вода
- 1п. желатин
- 3 с.л. сок от червено цвекло или цвекло на прах/ако нямате червено цвекло,може да ползвате червена сладкарска боя/



ЗА ДЕКОРАЦИЯ:

- шам фъстък
- прясна мента












НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Приготвяме розовия пудинг според указанията на опаковката.Поставяме чашките под наклон и го разпредеряме поравно.Изчакваме да изстине.Приготвяме втория крем и го добавяме към първия,след като вече сме изправили чашките.Отново го изчакваме да изстине.През това време приготвяме желето.Слагаме водата,ягодите и захарта да се варят до получаване на хубав червен цвят.Добавяме и оцветителя.Прецеждаме през гевгир.Желатинът изсипваме в чашка,доливаме със студена вода и изчакваме да увеличи обема си.Разтопяваме го на водна баня или за секунди в микровълнова фурна.Но по чашката не трябва да има метални декорации.Прецедената течност е още гореща.Смесваме я с разтопения желатин.Изчакваме малко да изстине и изсипваме върху пудинга.И тъй като на мен ми остана от желето,изсипах го в мокри силиконови форми и си хапнахме ароматно ягодово желе!Освен двуцветния пудинг,разбира се!








Няма коментари:

Публикуване на коментар