Търсене в този блог

петък, 11 октомври 2019 г.

ЯХНИЯ С АГНЕШКО МЕСО

Винаги,когато печем агне по някой повод,остава месо,което замразявам във фризера.И когато реша да разнообразя някое ястие,заменям пилешкото или свинското месо с агнешко  .Вкусът си остава непроменен!Ред е на яхния с картофи!Но става вкусно със спанак,лапад или зелен фасул.А с ориз на фурна си е класика!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 1,5 кг картофи
- 2-3 зелени чушки
- 2 моркова
- 3 глави лук
-  250 мл доматен сок
- 2-3 бр. дафинов лист
- джоджен или мащерка/аз предпочитам сушени/
- 400 г агнешко месо /печено и замразено 
- 2-3 с.л. олио
- сол
- червен пипер


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:




Задушаваме едро нарязания лук ,нарязаните на дребно чушки и моркови  в олиото до омекване.Морковите няма да омекнат напълно,но те ще се досготвят с картофите.Добавяме червения пипер и веднага след него картофите,за да не изгори и да покафенее пиперът.Разбъркваме няколко пъти.Добавяме доматения сок,солта,дафиновия лист,сухите подправки.Оставяме да покъкри няколко минути и доливаме 3 л гореща вода.Варим до сваряване на зеленчуците на по-слаба степен на котлона.От време на време разбъркваме яхнията.Накрая прибавяме размразеното месо.На него му е нужно много малко време,за да смеси вкусовете си с останалите продукти.След като ястието е готово,изваждам няколко картофа,намачквам ги и ги връщам при останалата част от яхнията.По този начин се получава сос с невероятен вкус.Не ползвам брашно за сгъстяване на ястието!Това е моят вариант за яхния с агнешко.Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар