Правила съм тирамису под каква ли не форма!Но в чиния ми беше най-забавно.Там развихрих фантазията си и се получиха различни и красиви по своемо пастички тирамису!Най-вкусната торта,независимо под какъв начин е поднесена!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТИЧКИТЕ:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 г крем сирене /от Лидъл/
- 200 мл сладкарска сметана
- 120 г пудра захар
- 400 г бишкоти Savoiardi
- 120 мл вино Марсала за крема/може да го заместите с Бейлис или Амарето/ плюс 100 мл вино и за кафето
- 300 мл ароматно кафе - нес
- тъмно, неподсладено какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
КРЕМ
Разбивам сметаната с пудрата захар.Добавям крем сиренето и продължавам да разбивам.”Повдигаме” крема на едно друго ниво,като долеем вино Марсала!Понякога ползвам ликьор Амарето.Буквално преведена,думата „tirami su” означава „повдигни ме”!В крема не слагам яйца,тъй като те не минават термична обработка и това ме плаши!Но и без тях тортата е страхотна!
СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТИЧКИТЕ:
Потапям всяка бишкота в кафето,смесено с виното.Ароматът е неповторим!Ако ви е горчиво,добавете няколко лъжици пудра захар.Аз я предпочитам с по-горчив привкус!Нареждам бишкоти в чиниите под различна форма.Между тях намазвам с пласт крем.Следва пласт бишкоти и така до изчерпване на крема и бишкотите.Прибираме за една нощ в хладилника.Какаото поръсваме непосредствено преди поднасянето,за да не поеме от влагата на крема.Декорацията е според фантазията и възможностите!
Няма коментари:
Публикуване на коментар