Търсене в този блог

сряда, 2 февруари 2022 г.

ТОРТА ОТ ПАНЕТОНЕ

 Едно забравено панетоне ме подканяше от Коледа да го префасонирам.Тъй като никой не искаше да го хапне,реших да проявя креативност и да го превърна в нещо красиво и вкусно.Не,че то не е вкусно!На мен ,специално ми допада,но сама не мога го изконсумирам.И така,след една много натоварена седмица реших да се разтоваря,като върша нещо любимо:да готвя!И тортата беше едно от нещата,които сътворих в този ден.



















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 1 панетоне

- 500 мл прясно мляко за крема

- 150 мл прясно мляко за блатовете

- 2 пакета пудинг ванилия

- 150 мл сладкарска сметана

- 300 г захар 

- 150 г крем сирене

- шоколадови пръчици ,шам фъстък,смлени орехи и малини за декорация


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Започваме с приготвянето на млечния крем според указанията на опаковката.С тази разлика,че в 500 мл мляко слагаме два пакета ванилия.Кремът трябва да е плътен.От него си оставих малко за декорацията с цветчета.Оставяме го напълно да изстине.Разбиваме на плътен сняг сладкарската сметана.Малко преди да се сгъсти,добавяме и крем сиренето.Разбиваме до гладка консистенция.Смесваме сметановия и млечния крем,като бъркаме внимателно с шпатула.Отстраняваме капачето на панетонето и го разрязваме на три еднакви блата.С четка навлажняваме първия блат.Покриваме с крем.И така докато покрием и последния блат с крем.Заглаждаме отгоре и отстрани.Отгоре декорираме с цветчета от млечния крем,малини и шоколадови пръчици.Отстрани облепяме с орехите.Оставяме една нощ в хладилника,за да стегне.Не ползвах никакви аромати,защото панетонето е достатъчно ароматно.При сервирането ползвах лъжица за сладолед,с която оформях топки.Интересно и креативно!Посипах с филирани бадеми и шам фъстък.Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар