НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЛАТА:
- 6 яйца /на стайна температура/
- 6 с.л. олио
- 6 с.л. вода/леко затоплена/
- 2 ч.ч. брашно
- 1 и 1/2 ч.ч. захар
- 1 п. бакпулвер
- 2 п. ванилия
- 3 с.л. какао
- 1 ч.ч. смлени орехи
ЗА КРЕМА:
- 1,500 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 80 г краве масло
- 100 г бял шоколад
- 3 п. пудинг ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата и захарта на пяна.Добавяме олиото,водата и ванилията.Разбиваме.Следва пресятото брашно,смесено с бакпулвера.Получава се хомогенна маса,която разделяме в три еднакви купи.В едната добавяме какаото и разбъркваме до гладка смес.Печем трите блата последователно в тава с тефлоново покритие или в обикновена тава,покрита с хартия за печене на силна фурна /180 градуса/ до порозовяване.Формата ми за печене е с диаметър 28 см и с подвижно дъно.Ползвам я и при сглобяването на тортата.След като блатовете са готови,пристъпваме към приготвянето на крема.Ползваме указанията на опаковката.След като го отстраним от котлона,добавяме маслото и начупения шоколад,които са на стайна температура.Разбъркваме до пълното им разтопяване.Във формата за печене поставяме първия блат/жълт/.Покриваме с крем.Следва кафявия блат,отново крем ,и накрая завършваме с другия жълт блат и крем.Заглаждаме.Оставяме торта поне една нощ да престои,за да стегне.На следващия ден отстраняваме ринга и поръсваме със смлените орехи.По желание може да се настърже шоколад.Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар