Търсене в този блог

петък, 10 юли 2020 г.

СОЛЕНИ ОХЛЮВИ С ИЗВАРА

Това тесто обикновено го ползвам за дребни сладки!Но този път реших да проявя креативност и вместо сладки,направих солени охлювчета,като промених някои съставки.Но основните си останаха непроменени.


























НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 200 г извара
- 3 яйца /едното е за намазване/
- 2 ч.ч. брашно
- 1 п. бакпулвер
- 1/2 ч.л. ситна сол
- едра морска сол за поръсване
- суха чубрица като подправка,но можете да я замените с риган,кимион,мащерка или друга подправка
- 100 г краве масло - меко



НАЧИН НА ПРИГОТВЯВНЕ:



Всички продукти/без морската сол и яйцето за намазване/ поставям в кухненския робот.За секунди тестото е готово.Разточвам кора с дебелина 0,5см.Нарязвам на ленти с дължина около 20 см и ширина 0,5 см.Прегъвам ги на две и ги усуквам.Завивам на охлювчета.Нареждам в тавата на печката върху хартия за печене.Намазвам с разбито яйце и поръсвам с кристалчета морска сол.Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване.Чудесни соленки както за закуска,така и за добавка към кафе или биричка!Въпрос на предпочитание!За цвят можете да ги поръсите с червен пипер преди печенето!



Няма коментари:

Публикуване на коментар