Търсене в този блог

неделя, 12 юли 2020 г.

ПИЦА С БЛАТ ОТ ТИКВИЧКИ

Защо през лятото да се лишаваме от любимата си пица!Вярно е,че с тестения блат тя се явява тежко ястие за горещините,но с блат от любимите тиквички вече е друго нещо!Предлагам ви моя вариант.Получи се доста сполучлива,но ви предупреждавам,че след като изпечете блата,той задължително трябва да изстине и да стегне!Тогава добрият резултат е гарантиран!






























ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 3-4 средно големи тиквички
- 3 яйца
- 1 ч.ч. галета/или брашно/
- 50 мл олио
- копър
- черен пипер
- 2 скилидки чесън
- сол


ЗА ПЛЪНКАТА:

- 3 качествени кремвирша или биренки
- 1  бурканче  /300 г/ стерилизирани гъби печурки
- 200 г кашкавал
- 250 мл доматено пюре
- риган - сушен
- 50 г масло
- сушени домати
- 200 г бланширани броколи


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Това всъщност е рецепта за шницели от тиквички, но след като години наред ги приготвях по този начин,сега реших да бъда креативна!Настъргвам 3-4 средно големи тиквички.Леко осолявам и оставям да си пуснат водата.След около час ги изцеждам хубаво с ръце и добавям 3 яйца,1ч.ч. галета,50 мл олио, копър,пресован чесън,черен пипер.Размесвам добре всички продукти.Разстилам в тава с диаметър 30 см,която предварително съм покрила с хартия за печене.Пека на 170 градуса до леко зачервяване.Оставям блата да изстине.
Намазвам с доматеното пюре,разпределям гъбите,колбаса,ригана,маслото,сушените домати.Покривам с настърган кашкавал.Върху кашкавала нареждам броколите.Пека в предварително загрята на 250 градуса, фурна.











Няма коментари:

Публикуване на коментар