Търсене в този блог

събота, 21 март 2020 г.

СОЛЕНКИ С КАШКАВАЛ

За специални гости ми беше необходимо да открия най-сполучливата рецепта за   соленки.  Мислих,
мислих и го измислих!Ама то било толкова просто!Отново се допитах до старите тефтери.Защото знам,че те няма да ме подведат!Всичко,което е съхранено там е изпитано през годините и е доказало страхотния си вкус.













































НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 1ч.ч. настърган кашкавал
- 1ч.ч. осолена извара
- 1ч.ч. кисело мляко
- 1ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1  пакет краве масло /125 г/
- брашно около 500 г /докато спре да лепне тестото по съда,в който месите и да не е много твърдо тестото/
- 2 жълтъка
- маково семе и сусам


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Смесваме добре кашкавала,изварата,киселото мляко,в което сме разтворили содата и добавяме солта и маслото.Добавяме постепенно брашното и омесваме не много твърдо тесто.Оставяме го за 2 часа в хладилника или за 20 мин. във фризера.Разделяме го на 6 еднакви части.Всяка част разточваме на кръг с диаметър 10-13 см.Разрязваме кръга на осем части.Завиваме от тях осем кифлички.Намазваме ги с жълтък,разбит с малко олио.Посипваме с маково семе и сусам.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна,без вентилатор.Ако тавата не е с незалепващо покритие,аз винаги поставям на дъното хартия за печене.Печем до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар