Когато приготвям торта за собствения си рожден ден,влагам най-добри чувства към всички,които ще я хапнат!И естествено тя ще бъде във формата на сърце!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блата:
- 5 яйца
- 1 и 1/ ч.ч. захар
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1 п. бакпулвер
- 1 п. ванилия
За крема:
- 1 кг крем сирене
- 400 мл течна сладкарска сметана/студена/
- 200 г пудра захар
- 2 п. ванилия
- 3 с.л. ликьор Амарето
- 4 с.л. какао
За сиропа:
- 300 мл вода
- 200 г захар
- щипка лимонена киселина
За декориране:
- ягоди
- шоколадови пръчици
- шоколадови капчици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За приготвянето на блата разбиваме яйцата и захарта на пяна,докато удвоят обема си.Добавяме ванилията,след нея брашното,смесено с бакпулвера.Разбиваме на ниските обороти на миксера .Изсипваме сместа във форма,намазана с олио и поръсена с брашно.Формата е с подвижно дъно.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.Когато отгоре се зачерви,проверяваме с дървен шиш готовността на блата.Ако клечката излиза суха,покриваме печивото с лист хартия за печене,за да не изгори на повърхността и в същото време вътрешността да се изпече добре.Когато блатът е готов,го изваждаме от фурната и го оставяме да изстине.Отстраняваме формата и нарязваме блата на пластове по желание.
Пристъпваме към подготовката на крема.Разбиваме крем сиренето с пудрата захар и какаото на гладка маса.Прибавяме ванилията и ликьора.Разбиваме отделно студената сметана на твърд сняг и я добавяме към първия крем,като нежно бъркаме с шпатула.
Приготвяме сиропа,като варим водата и захарта,а в края на варенето добавяме лимонената киселина.Оставяме го да изстине.
Следва сглобяването на тортата.Сиропираме първия блат,намазваме с крем,следва втория и така,докато свършат блатовете и крема.Предварително си отделяме част от крема за измазване на тортата,а от сметаната отделяме за декориране.Отгоре поръсваме с шоколадови пръчици,шприцоваме цветчета и до всяко от тях поставяме разполовени ягоди.Върху цветчетата украсявам с шоколадови капки.Отстрани декорираме с филирани бадеми.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блата:
- 5 яйца
- 1 и 1/ ч.ч. захар
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1 п. бакпулвер
- 1 п. ванилия
За крема:
- 1 кг крем сирене
- 400 мл течна сладкарска сметана/студена/
- 200 г пудра захар
- 2 п. ванилия
- 3 с.л. ликьор Амарето
- 4 с.л. какао
За сиропа:
- 300 мл вода
- 200 г захар
- щипка лимонена киселина
За декориране:
- ягоди
- шоколадови пръчици
- шоколадови капчици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За приготвянето на блата разбиваме яйцата и захарта на пяна,докато удвоят обема си.Добавяме ванилията,след нея брашното,смесено с бакпулвера.Разбиваме на ниските обороти на миксера .Изсипваме сместа във форма,намазана с олио и поръсена с брашно.Формата е с подвижно дъно.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.Когато отгоре се зачерви,проверяваме с дървен шиш готовността на блата.Ако клечката излиза суха,покриваме печивото с лист хартия за печене,за да не изгори на повърхността и в същото време вътрешността да се изпече добре.Когато блатът е готов,го изваждаме от фурната и го оставяме да изстине.Отстраняваме формата и нарязваме блата на пластове по желание.
Пристъпваме към подготовката на крема.Разбиваме крем сиренето с пудрата захар и какаото на гладка маса.Прибавяме ванилията и ликьора.Разбиваме отделно студената сметана на твърд сняг и я добавяме към първия крем,като нежно бъркаме с шпатула.
Приготвяме сиропа,като варим водата и захарта,а в края на варенето добавяме лимонената киселина.Оставяме го да изстине.
Следва сглобяването на тортата.Сиропираме първия блат,намазваме с крем,следва втория и така,докато свършат блатовете и крема.Предварително си отделяме част от крема за измазване на тортата,а от сметаната отделяме за декориране.Отгоре поръсваме с шоколадови пръчици,шприцоваме цветчета и до всяко от тях поставяме разполовени ягоди.Върху цветчетата украсявам с шоколадови капки.Отстрани декорираме с филирани бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар